Zoekboek Gemeente Steenbergen

Zoekboek Steenbergen

Zoekboek Gemeente Steenbergen

Voor het project ‘Hier woon ik’ ben ik al enige tijd bezig om drie boeken te maken voor de kinderen van de gemeente Steenbergen. Een project in opdracht van de gemeente Steenbergen en Bibliotheek West-Brabant. In 2022 verscheen het blokboekje ‘Vlieg mee met ijsvogel’: een kartonboekje voor de jongste kinderen (t/m 2 jaar).

Nu is er een tweede boek: ‘Zoek mee met ijsvogel’. Een zoekboek vol met zoekplaten. Over elke kern (6 stuks) van de gemeente Steenbergen heb ik een zoekplaat getekend waarin ik zo veel mogelijk over die kern samenbreng op één tekening. Historie, natuur, gebouwen, cultuur en personen. Een ‘mashup’ van gebeurtenissen en uiterlijke kenmerken van de kern. Daarnaast nog een zevende zoekplaat over Fort Henricus en het vestingverleden van Steenbergen. Na elke zoekplaat volgt een infospread met informatie over enkele dingen die te zien zijn op de zoekplaat. Prachtig vormgegeven door Mirjam Drenth van hotelzeezicht. Teksten van Dasja Abresch. Samen met Claudia de Groen heeft Dasja ook voor veel input gezorgd over de verschillende kernen van de gemeente Steenbergen.

Ontzettend leuk om te maken! Vooral omdat je er zo veel in kwijt kunt. Je kan er naar blijven kijken en je dingen afvragen. Voor mij als tekenaar is het extra leuk om er ook wat persoonlijke dingen in te verstoppen. Zo loopt in elke plaat m’n zoontje Bram met z’n kruiwagen rond.

Het maken van zoekplaten zal me niet snel gaan vervelen!

Het derde boek, een doeboek, is nog in de maak.

Zoekboek Steenbergen

Zoekboek SteenbergenZoekboek Steenbergen Zoekboek Steenbergen

2 Reactie's
 • Caroline
  Geplaatst op 12:03h, 10 december Beantwoorden

  Is het boek ‘Vlieg mee met IJsvogel’ nog te koop?

  • Wouter Goudswaard
   Geplaatst op 10:37h, 11 december Beantwoorden

   Dag Caroline,

   Nee, helaas. Het is ook niet in de losse verkoop gekomen, maar wordt uitgedeeld aan nieuwgeborenen in de gemeente Steenbergen.

Geef een reactie