Studio Goudbaard | Over Studio Goudbaard
Wouter Goudswaard vertelt op een overtuigende manier verhalen in strips en cartoons. Dit doet hij voor bedrijven en instellingen.
strips, cartoons, wouter goudswaard, bergen op zoom, striptekenaar, cartoonist, illustrator, zoekplaat, stripboek
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Over Studio Goudbaard

Op m’n 14e een echte small-press strip

Strips lezen doe ik van jongs af aan. Al snel volgden er eigen creaties en op m’n 14de zelfs een echte small-press strip! Dat kan eigenlijk gezien worden als de start van m’n carrière. Sinds die tijd laat ik papier en potloden nauwelijks nog met rust.

Achtergrond striptekenaar Wouter Goudswaard

In 2013 ben ik afgestudeerd als Master in het Beeldverhaal aan het Sint-Lukas in Brussel en het was voor mij een logische stap om als freelance striptekenaar verder te gaan.

 

Mijn werk als striptekenaar houdt in dat ik bedrijven en instellingen help met het communiceren op een andere manier. Saaie lappen tekst over een ingewikkeld onderwerp lezen mensen steeds minder. Want het kan ook luchtiger met een beeld in combinatie met humor of een leuke boodschap. Daarnaast is het zo dat een beeld met humor langer blijft hangen en inspeelt op de gevoelens van een persoon. De boodschap wordt dus effectiever.

 

Het vak striptekenaar is zo mooi omdat je mensen aan het lachen en aan het denken zet. Daarnaast zijn de opdrachten erg divers en heeft elke nieuwe strip of cartoon nieuwe uitdagingen.

 

Naast het werk in opdracht, onder de naam Studio Goudbaard, maak ik ook nog mijn eigen stripreeksen, zoals ‘Schaap & Godin’ en ‘Ridiculand’ (uitgegeven door uitgeverij Syndikaat), schrijf ik af en toe scenario’s voor de Donald Duck en werk ik graag mee aan allerlei projecten.

 

Heb je een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden voor een strip of cartoon? Neem gerust contact met me op!

 

Wouter is lid van BNI, chapter Markiezaat in Ossendrecht. BNI is een netwerkclub die wekelijks bij elkaar komt om tijdens het genot van een ontbijtje te netwerken. Wil je een keer mee als mijn gast? Stuur me dan een mail!

Wouter Goudswaard