Over Studio Goudbaard

Met een tekening kun je álles vertellen!

Strips lezen doe ik van jongs af aan. Al snel volgden er eigen creaties en op m’n 14de een small-press strip. Dat kan eigenlijk gezien worden als de start van m’n carrière. Sinds die tijd laat ik papier en potloden nauwelijks nog met rust.

 

Achtergrond striptekenaar Wouter Goudswaard

 

In 2013 ben ik afgestudeerd als Master in het Beeldverhaal aan het Sint-Lukas in Brussel en het was voor mij een logische stap om als freelance striptekenaar verder te gaan.

 

Mijn werk als striptekenaar houdt in dat ik bedrijven en instellingen help met het communiceren op een andere manier. Saaie lappen tekst over een ingewikkeld onderwerp lezen mensen steeds minder. Want het kan ook luchtiger met een beeld in combinatie met humor of een leuke boodschap. Daarnaast is het zo dat een beeld met humor langer blijft hangen en inspeelt op de gevoelens van een persoon. De boodschap wordt dus effectiever.

 

Het vak striptekenaar is zo mooi omdat je mensen aan het lachen en aan het denken zet. Daarnaast zijn de opdrachten erg divers en heeft elke nieuwe strip, cartoon of zoekplaat nieuwe uitdagingen.

Naast het werk in opdracht, onder de naam Studio Goudbaard, maak ik mijn eigen stripreeks ‘Ridiculand’ (uitgegeven door uitgeverij Syndikaat) en schrijf ik scenario’s voor Donald Duck weekblad.

 

Heb je een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden voor een strip, een zoekplaat of cartoon? Neem gerust contact met me op!

Wouter Goudswaard